Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

5 belangrijke voordelen van web applicaties op maat voor bedrijven

21/10/2021

Web applicaties zijn uitgegroeid tot een steeds belangrijker instrument voor het bedrijfsleven, de meest voorkomende toepassingen zijn: communicatie met klanten, samenwerking met werknemers, veilige opslag van gegevens en het verstrekken van gegevens en informatie aan het management.

In onze laatste blog, lopen we door een aantal van de belangrijkste voordelen van web applicaties voor het bedrijfsleven en hoe een aangepaste webapplicatie van DVIT kan helpen uw bedrijf de productiviteit te verhogen.

Wat zijn webtoepassingen?

Een webapplicatie is een computerprogramma waarmee u kunt inloggen op een webadres om via internet gegevens in te voeren in en op te halen uit een database. Deze programma's zijn ontwikkeld met behulp van webtechnologieën zoals HTML, CSS, JS enz. en kunnen worden geopend met de webbrowser van uw voorkeur (bijv. Google Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer enz.).

De voordelen van aangepaste webapplicaties:

1. Verbeterde efficiëntie

Het hebben van meerdere versies van spreadsheets of het rondslingeren van stapels papierwerk is niet alleen tijdrovend, maar kan uw bedrijf ook kwetsbaar maken voor menselijke fouten die niet gemakkelijk worden opgemerkt tot het te laat is.

Zonder een koppeling tussen deze verschillende gegevensbronnen kan het bovendien tijdrovend en omslachtig zijn om gegevens te repliceren om een totaalbeeld te krijgen van de bedrijfsprestaties.

Webapplicaties helpen u uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen, zodat u meer gedaan krijgt in minder tijd en met meer nauwkeurigheid. Bovendien geeft de integratie van al uw gegevens op één plaats u een beter overzicht van uw bedrijf, waardoor uw personeel meer tijd krijgt en u rapporten kunt opstellen die zijn bijgewerkt met real-time informatie.

2. 24 / 7 Toegankelijkheid

Aangezien bedrijfssystemen die door webapplicaties worden gecreëerd webgebaseerd zijn, zijn ze 24/7 toegankelijk, op voorwaarde dat u over een internetverbinding beschikt. Bovendien zijn ze volledig flexibel en bieden ze toegang vanaf vrijwel elk apparaat of browser.

Wanneer desktopgebaseerde software moet worden bijgewerkt, moet elk apparaat waarop de applicatie is geïnstalleerd afzonderlijk worden bijgewerkt. Deze taak komt meestal op de schouders van het personeel terecht en kan worden genegeerd als zij in tijdnood komen, waardoor uw bedrijf kwetsbaar wordt voor inbreuken op de beveiliging.

Vergelijk dit met een webapplicatie, waar een veiligheids- of functionaliteitsupdate zonder downtime kan worden uitgerold naar elke versie van de webapplicatie, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot de bijgewerkte versie van de app.

3. Hogere beveiligingsniveaus

Met desktop software kan een gestolen of beschadigde computer een zeer kostbare en tijdrovende situatie zijn; uw gegevens lopen gevaar en u moet contact opnemen met uw softwareleverancier en vragen om de software opnieuw te installeren op een nieuw apparaat.

Met een webapplicatie (met gegevens die in de cloud zijn opgeslagen) hebt u de zekerheid dat uw computerapparatuur bij beschadiging of diefstal zeer snel weer 'business as usual' kan zijn.

Dit komt doordat webapplicaties informatie op afstand opslaan, dus zolang u uw URL (webadres), gebruikersnaam en wachtwoord weet, kunt u veilig inloggen op elke computer of mobiel apparaat met internetverbinding en is uw bedrijf in een mum van tijd weer up and running.

Tot slot kunnen bij verlies van gegevens door een menselijke fout of een fout in het programma, gegevens snel worden hersteld vanuit de cloud.

4. Gemakkelijk aanpasbaar en schaalbaar

Een van de grootste problemen waar klanten die bij ons aankloppen mee te maken krijgen, is dat de software niet kan meegroeien of integreren met hun bedrijf, althans niet zonder dure upgrades.

Aangezien een webapplicatie op maat gemaakt wordt voor uw bedrijf, is deze volledig flexibel en schaalbaar naargelang de eisen en groei van uw bedrijf.

Aanpassingen aan de applicatie kunnen uw eigen branding en verschillende toegangsniveaus voor gebruikers omvatten. Door alleen functies en kenmerken te hebben die relevant zijn voor uw bedrijf,
vermindert u de trainingstijd en kunt u functionaliteit toevoegen naarmate uw bedrijf groeit.

5. Eenvoudige installatie en onderhoud

Door een webapplicatie te gebruiken, vermijdt u het gedoe en geheugengebruik van installatiesoftware op elk toestel. Webapplicaties zijn ook minder belastend op oudere toestellen of toestellen met lage specificaties.

Aangezien elke PC een browser heeft, is de installatietijd extreem snel en kan deze op de achtergrond worden uitgevoerd terwijl het personeel verder gaat met hun andere werkzaamheden. De onderhoudsvereisten zijn over het algemeen veel lager, omdat updates en patches op afstand naar elk apparaat kunnen worden uitgerold.

Op zoek naar een web applicatie op maat voor uw bedrijf?

Bij DVIT hebben we al vele klanten geholpen met het verbeteren van de productiviteit en efficiëntie in hun bedrijf door middel van de ontwikkeling van een webapplicatie op maat. Ook op zoek naar een web applicatie op maat? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.