Cloud hosting

Uw werkomgeving in een hightech datacenter

Cloud server

Wil je werken op een server in de cloud?

Cloudservers vormen het perfecte alternatief voor dure investeringen in fysieke servers, die weinig flexibiliteit bieden wanneer je groeiplannen veranderen. Bovendien zijn ze niet optimaal voorzien op overmachtsituaties zoals brand of diefstal. Een cloudserver gaat deze bedreigingen uit de weg en wordt daar bovenop streng beveiligd en gemonitord.

Cloud computing zorgt voor de online opslag van je gegevens en programma’s. Jouw data staat opgeslagen op servers in datacenters, in ons geval steeds binnen de Benelux.

VOORDELEN

Wij bouwen en onderhouden gepersonaliseerde werkomgevingen
in de cloud, 100% in eigen beheer.

Het is niet meer nodig om een eigen serverlokaal te voorzien en alle materialen aan te kopen. Het verouderen en vervangen van hardware materiaal is ook een zorg minder!

Uw data staat veilig in het datacenter, met back-ups naar verschillende locaties. Zo hoeft u zich nergens zorgen om te maken.

Opslagruimte vol? Laat het ons gewoon weten en wij breiden dit uit. Geen gedoe meer met het aankopen van de juiste hardware. Wij regelen alles zodat u in no-time weer verder kan werken.

Zo ben jij of je IT-personeel verlost van de eeuwig moeilijke vraag bij de start van een project: "Hoe zwaar moet ik mijn server bestellen: zwaar genoeg om de groei de komende drie jaar aan te kunnen en toch binnen budget."

Je kan nu klein beginnen en snel groeien indien nodig. En zelfs omgekeerd. Als je een bepaalde periode van het jaar meer capaciteit nodig hebt, kunnen we gedurende die tijd meer kracht geven aan jouw Dynamic Cloud Server en nadien weer laten krimpen.

Stel dat je gedurende enkele maanden een campagne voert en meer bezoekers op je site verwacht? Dan maken we je webserver in die maanden een stukje robuuster om de extra bezoekers op te vangen en nadien zetten we de parameters terug zoals voorheen.

Er moet geen hardware besteld en geïnstalleerd worden. Als het moet, is je Dynamic Cloud Server klaar voor gebruik binnen een paar minuten na je bestelling.

Dynamic Cloud Servers zijn ook interessant voor tijdelijke projecten. Kort lopende eventsites bijvoorbeeld. Of stel dat je een nieuwe versie van bepaalde software wil uitproberen? Dan kunnen we perfect een exacte kopie van je huidige Dynamic Cloud Server maken en die eveneens laten draaien in de Cloud. Daarop kan je dan de upgrade eerst uittesten om na te gaan of alles naar behoren werkt.

Ook langs de kant van de Cloud is er flexibiliteit ten overvloede. Onderhoud aan machines gebeuren zonder enige downtime. Stel dat we een onderhoud moeten doen op een bepaalde fysische server in de Cloud, dan verplaatsen we eerst alle Dynamic Cloud Servers naar de rest van de Cloud zonder dat je daar iets van merkt.

Je hebt ook geen upfront investering te doen. Je betaalt flexibel per maand gebaseerd op wat je nodig hebt. Zo gaan kosten in gelijke trend met je inkomsten en kan je jouw budget flexibel beheren. Kortom, flexibiliteit in alle richtingen. Schaalbaarheid doorheen de tijd.

Aangezien je server virtueel is, zijn uitbreidingen even makkelijk toe te passen. Extra geheugen, nieuwe schijfcapaciteit of meer rekenkracht vergen geen downtime om een server om te bouwen. We veranderen gewoon de parameters van je Dynamic Cloud Server en klaar is kees.

Public vs private cloud hosting

Public Cloud

Indien u kiest voor Public Cloud sluit u aan op de gecentraliseerde omgeving van een Cloud hostingprovider. Deze omgeving is enorm schaalbaar.

Het gebruik van de publieke cloud is de laatste jaren alom gekend geraakt. Bedrijven van klein tot groot gebruiken deze dienstverlening.

Onder meer Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud & NextCloud bieden een public cloud aan. Deze providers zijn in staat om op een zeer grote schaal deze diensten te leveren. Hun capaciteit is zo groot dat het hen geen enkele moeite kost alle gewenste ‘resources’ beschikbaar te stellen aan de gebruiker.

Microsoft Azure biedt een steeds groter wordende verzameling van cloudservices met ongeëvenaarde continuïteitsgaranties. Je hebt alle vrijheid om state-of-the-art infrastructuur te gebruiken en/of toepassingen te bouwen zonder te investeren in hardware. Al deze diensten kunnen perfect geïntegreerd worden binnen je eigen netwerkomgeving.

Het is mogelijk om zowel op als af te schalen. Is de drukte voorbij dan neem je gewoon minder capaciteit af. Samen met deze providers kan DVIT u een voorstel op maat uitwerken.

Doordaat bij de Public Cloud toepassingen of diensten meestal aan vele klanten tegelijk worden aangeboden zorgt dit voor een schaalvergroting met breed aanbod en dus aantrekkelijke prijzen.

Private Cloud

Bij Private Cloud wordt een volledig afgezonderde cloud architectuur ontworpen in een datacenter van een derde partij.

Kenmerk van een Private Cloud is dat u eigenaar bent, geheel of gedeeltelijk het beheer uitvoert en dat u applicaties via een internetverbinding en VPN aan uw gebruikers levert.

Hier worden speciaal voor uw bedrijf ingerichte servers gebruikt die als een dienst worden afgenomen. Hosting lijkt nog het meest op deze vorm. De servers staan dan in een datacenter.

Bij een Private Cloud wordt de cloud dus niet gedeeld buiten de onderneming, er wordt een pool van hardware opgezet alleen gereserveerd voor jouw onderneming en wanneer er extra capaciteit nodig is wordt er extra hardware toegevoegd in de pool.

Men ziet dit ook dikwijls in omgevingen waar specifieke veiligheidsmaatregelen van toepassing zijn die de publieke clouds niet kunnen aanbieden.

cloud diensten

Een oplossing voor elke situatie.

Het is heel belangrijk om uw juiste domainnaam te kiezen, wij helpen u graag hiermee en kijken of de gewenste naam nog beschikbaar is en welke alternatieven mogelijk zijn uit honderden domainextensies.

Uw domeinnaam biedt eindeloze online mogelijkheden en u kunt hiervan in de tussentijd gewoon gebruikmaken. Zo kunt u eenvoudig uw bezoekers door sturen naar een social media profiel, een andere website of zelfs uw cv.

Check nu of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is

Afhankelijk wat je wil doen met je website bieden wij de geschikte linux hosting aan waarop je alle bestanden kan bewaren die je website toegankelijk maakt op het internet.

Als je een webhostingpakket koopt, koop je ruimte op onze servers. Het is net zoiets als de ruimte op de harde schijf van een computer, en via onze server heeft je website overal toegang tot je bestanden.

Als partner van GoDaddy zorgen wij voor een SSL certificaat waardoor uw bezoekers zich veilig voelen op uw website en zich geen zorgen hoeven te maken tijdens het delen van informatie. Beschermd onder andere de persoonsgegevens van uw bezoekers, door een versleutelde verbinding. Met een SSL certificaat verhoogt u de betrouwbaarheid van uw website.

Een SSL certificaat herkent u aan het slotje (standaard certificatie) bij het website adres in uw browser of wanneer u een groene balk in de browser ziet met bedrijfsnaam (EV certificaat). Dit slotje zet een versleutelde verbinding (https) met uw bezoekers op, zodat zij vertrouwt op uw website kunnen surfen en gegevens delen (bijv. klant informatie, online betalingen en login informatie).

Naast extra veiligheid en betrouwbaarheid, heeft Google aangekondigd dat zij websites met een SSL certificaat ook hoger zullen plaatsen ten opzichte van websites zonder een certificaat. U kunt uw concurrenten dus een stap vooruit zijn!

Indien u over een webshop of een ander e-commerce websites beschikt, bent u zelfs verplicht om uw website met een SSL certificaat te beschermen volgens de wet bescherming persoonsgegevens.

Wilt u gegevens delen met klanten of collega's dan kan DVIT U een Nextcloud dienst aanbieden. Met Nextcloud kunnen meerdere mensen samenwerken door bestanden, adressen, etc. te delen en automatisch te laten syncen op computers, tablets en smartphones. (zoals bv met Dropbox en Google drive).

Verder kunt u eenmalig grote bestanden beschikbaar stellen via ee (met evt. wachtwoord beveiligde) link zoals WeTransfer, echter op uw eigen server en zonder gebruik te maken van diensten als WeTransfer, Dropbox of Google.

Nextcloud beperkt zich niet alleen tot het uploaden en downloaden van bestanden, maar bevat ook diverse extra functies voor zowel eenvoudige gebruikers als beheerders, evenals functies die de bestandsopslag vereenvoudigen:

Voor alle gangbare besturingssystemen zijn desktop-clients beschikbaar voor het uploaden van bestanden naar de volledig geconfigureerde Nextcloud-server. Windows- en macOS-gebruikers vinden de nodige installatiebestanden op de website van het open source-programma, Linux-gebruikers (openSUSE, Archlinux, Fedora, Ubuntu, Debian) moeten ze zoeken in het pakketbeheer van hun distributie. De apps voor Android en iOS zijn gratis.

De clients maken het mogelijk om één of meer lokale mappen te synchroniseren met de server. Dankzij bestandsbeheer en bestandsdelingsfuncties kunnen alle opgeslagen bestanden eenvoudig worden bekeken en gedeeld met andere servergebruikers of via publieke links.

Vraag vandaag nog een gepersonaliseerd voorstel op maat van uw bedrijf

De keuze voor uw Cloud: managed of unmanaged

Unmanaged Cloud

Een unmanaged cloud levert de kerndiensten van de cloud, maar met een 'doe het zelf'-model. De klant huurt toegang tot de infrastructuur, maar is zelf verantwoordelijk hiervoor, voor alle tools en applicaties die er bovenop draaien.

Enkele voorbeelden van unmanaged clouds zijn AWS en Azure. Veel unmanaged clouds hebben een pay-as-you-go prijsmodel, wat aantrekkelijk kan zijn als een manier om verspilling van middelen en geld te voorkomen. Het gebruik van een unmanaged cloud betekent echter wel dat u een deskundig intern IT-team nodig heeft om de cloud te beheren, hier kan DVIT een meerwaarde betekenen en staan wij U graag bij met raad en daad.

Managed Cloud

Met een managed cloud fungeert DVIT als een verlengstuk van uw eigen ICT omgeving.

Met een managed cloud provider heeft u een team van deskundige engineers tot uw beschikking om een cloud oplossing op maat te implementeren. Het ontwerp, de configuratie, de opslag en het netwerk van de cloud worden voor u beheerd en er is elke maand een voorspelbaar factureringsmodel.

Vroeger plaatsten ondernemingen alle ICT on-premise ( binnenshuis), vervolgens werd alle IT verplaatst naar een datacenter maar het beheer werd soms nog gedaan door eigen mensen (unmanaged). De laatste jaren doen vele ondernemingen beroep op expertise van hostingproviders (managed).