Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Bellen via Microsoft Teams

25/11/2020

Het aantal gebruikers van Microsoft Teams is in de laatste 4 maanden met maar liefst 900% gestegen. Voor veel organisaties was het dé manier om ook tijdens de COVID-19 crisis efficiënt te blijven samenwerken en communiceren. Chatten en (video)bellen via Teams is ondertussen dan ook goed ingeburgerd. 

Maar wat met externe contacten? Hoe bel je naar leveranciers of klanten en hoe blijf je voor hen beschikbaar? Ook daarvoor biedt Teams een oplossing. 

Microsoft Teams kan namelijk gekoppeld worden aan je telefooncentrale. Zo kan je ook bellen naar vaste en mobiele nummers. Heb je al een telefoonlijn dan kan je huidige telefoonnummer behouden blijven. Wil je liever geen vaste telefooninfrastructuur meer, dan kan je deze service in de Cloud hosten. 

Microsoft Teams op desktop en mobiel

Voordelen van Teams telefonie 

Als je Teams vandaag al gebruikt dan is de kans groot dat het nu al je ‘hub’ is voor de interne communicatie. Teams telefonie biedt je alle belangrijke belfuncties als het in de wacht zetten van gesprekken, doorschakelen van telefoons, instellen van belgroepen waarbij telefoons gelijktijdig overgaan, belhistoriek en voicemail. Daarnaast biedt het enkele belangrijke voordelen: 

Overal bereikbaar
Dankzij Teams telefonie ben je overal bereikbaar op je vaste nummer – op al je apparaten. Een algemeen nummer kan automatisch doorgeschakeld worden naar een beschikbare collega.  Zo mis je nooit nog een belangrijk telefoontje van een klant of leverancier. 
 
Kostenbesparend 
Je hebt geen fysieke telefoonlijnen nodig en internationale gesprekskosten zijn goedkoper. Daarnaast is Teams telefonie schaalbaar; je kan het benodigd aantal kanalen makkelijk op- en afschalen. Een nieuw telefoonnummer of nieuwe medewerker? Geen probleem, vanuit het Office 365 beheerportaal is dit zo geregeld. 
 
Integratiemogelijkheden 
Verschillende integraties met je zakelijke systemen zijn mogelijk. Dankzij een koppeling met je CRM-systeem kan je bij een inkomend gesprek bijvoorbeeld meteen zien wie belt en wat je over de beller en zijn projecten moet weten. 

Wil je graag de mogelijkheden van bellen via Teams bespreken? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek