Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Een programma verwijderen op Windows 10 via CMD

21/12/2020

Eerst moet u Command Prompt uitvoeren als beheerder om een programma te verwijderen. Typ in het zoekvak van Windows "cmd" en klik dan met de rechtermuisknop op "Command Prompt" in de resultaten.

Klik vervolgens op "Uitvoeren als beheerder" in het menu dat verschijnt.

Command Prompt zal nu starten met beheerdersrechten. Om een programma te verwijderen met behulp van Command Prompt, moet u gebruik maken van de Windows Management Instrumentation Command-line (WMIC) software tool.

Typ op de prompt het volgende commando in en druk vervolgens op Enter: wmic

Je ziet nu de wmic: rootcli> prompt in de console. Dit betekent dat je nu Windows Management Instrumentation (WMI) kunt gebruiken.

Vervolgens wilt u een lijst van de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Het verkrijgen van deze lijst is essentieel omdat u een nauwkeurige productnaam moet opgeven om het verwijderingscommando met succes uit te voeren.

Typ de volgende opdracht om de lijst te krijgen: product get name

Zoek de naam van het programma dat u wilt verwijderen uit de lijst. U kunt het programma verwijderen door dit commando uit te voeren:  product where name="program name" call uninstall

Vervang gewoon de programmanaam door de naam van het programma dat u wilt installeren. Als we bijvoorbeeld de Skype Meetings App willen verwijderen, zouden we dit commando intypen: product where name="Skype Meetings App" call uninstall

Er wordt u dan gevraagd om te bevestigen of u het commando echt wilt uitvoeren. Typ Y om te bevestigen en druk dan op Enter. Typ N om de bewerking te annuleren.

Na enkele ogenblikken krijgt u een bericht dat de methode met succes is uitgevoerd.

De applicatie is nu van uw computer verwijderd.