Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Einde ondersteuning Windows 7

02/09/2019

Jullie hebben het allicht via de media of andere bronnen reeds vernomen dat Microsoft wereldwijd de ondersteuning voor het Windows 7 Operating Systeem stopzet op 14 januari 2020 aanstaande.

Windows 7 werd uitgebracht op 22 oktober 2009 en heeft ondertussen al een tamelijk lange levenscyclus achter de rug. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw PC meer geleverd.

Microsoft raadt U ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is maar vooral ook ter bescherming van virussen, malware, adware en cryptolockers.

Gevaar voor het bedrijf

Eén oude PC zonder de nodige updates betekent sowieso een gevaar voor het ganse bedrijfsnetwerk!
Antivirus fabrikanten zullen dan immers eveneens dit Operating Systeem op termijn niet meer ondersteunen.

De gebruikers van Windows 7 worden geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc's zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde PC acht jaar geleden.

Het is soms mogelijk om voor U, PC’s die compatible zijn met Windows 7 te upgraden naar een volledige versie van de software Windows 10 al dan niet met een extra RAM uitbreiding.

Als u optimaal gebruik wil blijven maken van de nieuwste hardware mogelijkheden raden wij u aan om over te stappen naar een nieuwe PC met Windows 10 waarop U dan ook opnieuw van de voorziene waarborg termijn kan genieten.

Geïnteresseerd?

Bel dan naar 053-60.70.24 of stuur een mail naar sales@dvit voor een vrijblijvende prijsofferte en dan informeren wij U graag over de beste mogelijkheden.