Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Hoe Microsoft Teams volledig afsluiten wanneer u de app sluit

17/05/2021

Wanneer u Microsoft Teams sluit, blijft het op de achtergrond draaien, neemt het resources in beslag en stuurt het u notificaties. Maar verander één enkele instelling en het sluiten van de toepassing zal het daadwerkelijk stoppen. Hier leest u hoe u Microsoft Teams volledig kunt afsluiten telkens wanneer u de toepassing sluit op Windows en Mac.

Wanneer u een toepassing sluit, verwacht u meestal dat deze wordt afgesloten, niet dat deze op de achtergrond doorgaat en kostbare CPU-cycli, geheugen en bandbreedte in beslag neemt. Natuurlijk zijn sommige apps, zoals OneDrive, Dropbox of je antivirus, over het algemeen "altijd aan", maar het feit dat ze de hele tijd actief zijn, maakt deel uit van de bedoeling van dergelijke apps die dingen moeten controleren.

Maar als je Microsoft Teams afsluit, blijft het standaard op de achtergrond draaien, zodat het je meldingen kan sturen. Om het volledig af te sluiten, moet je het sluiten in het systeemvak of via de taakbeheerder (op Windows) of de activiteitenmonitor (op een Mac).

Er is echter een eenvoudige instelling die u kunt wijzigen die Teams zal dwingen volledig af te sluiten wanneer u de app normaal sluit.

  1. Klik in de Microsoft Teams-app op je profielfoto en selecteer "Instellingen".
  2. Scroll in het tabblad Algemeen naar beneden naar de sectie "Toepassing" en schakel de optie "Bij sluiten, toepassing actief houden" uit.

U hoeft de app niet op te slaan of opnieuw op te starten. Zodra u het selectievakje uitschakelt, wordt de Microsoft Teams-app volledig gesloten wanneer u dat aangeeft.