Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Microsoft lanceert zijn 'Cloud PC'-dienst, mogelijk deze zomer

21/04/2021

Microsoft lijkt dichter bij de lancering van zijn Cloud PC desktopvirtualisatiedienst te komen. Het maakt ook stappen in de richting van het vernieuwen van de Windows 10 app store, volgens een nieuw rapport.

Het is de laatste tijd stil geweest op het Microsoft "Cloud PC" front. Maar het lijkt erop dat het debuut nog maar een paar maanden verwijderd is.

Microsoft mikt mogelijk op juni of begin juli 2021 als lanceringsdatum voor dit gevirtualiseerde, desktop-as-a-service aanbod. De jaarlijkse Inspire-partnerconferentie van Microsoft is dit jaar half juli, en aangezien Microsoft waarschijnlijk partners wil om Cloud PC te helpen verkopen, is deze timing heel logisch.

Zoals ik vorig jaar al meldde, is Cloud PC, met de codenaam "Project Deschutes", een door Azure aangedreven dienst die klanten in staat zal stellen hun eigen apparaten te gebruiken als thin clients die toegang kunnen krijgen tot een Windows desktop op afstand en software zoals Microsoft Office kunnen gebruiken. Microsoft is van plan Cloud PC te verkopen als een beheerde Microsoft 365-ervaring tegen een vaste prijs per gebruiker. Dit is een belangrijk verschil met de bestaande Windows Virtual Desktop-prijzen, die draaien om Azure-verbruik.

Een lek vorig jaar gaf aan dat Microsoft mogelijk van plan is om een paar verschillende Cloud PC-abonnementsopties te verkopen (oorspronkelijk aangeduid als Medium, Heavy en Advanced - elk met een verschillende hoeveelheid CPU, RAM en opslag).

"(De Cloud PC service) stelt alle gebruikers in staat om productief te zijn vanaf elke locatie, op elk apparaat met een cloud-aangedreven, veilige, en altijd up-to-date Windows-ervaring. Het stelt eindpuntbeheerders ook in staat om direct cloud gehoste pc's te leveren en fysieke en virtuele apparaten te beheren via een uniforme portal en een vaste en voorspelbare prijs."

Microsoft zou Cloud PC ook kunnen gebruiken als een manier om klanten met Windows 10X-apparaten in staat te stellen Win32-apps uit te voeren. Windows 10X is Microsoft's nieuwste Chrome OS-concurrentie, die nog moet worden gelanceerd. Het laatste dat we hoorden, is dat Microsoft bij de lancering geen Win32-apps zal ondersteunen op Windows 10X.