Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Microsoft Outlook schakelt Teams Meeting add-in uit, lees hier hoe je dit kan oplossen

27/10/2022

Microsoft onderzoekt een bekend probleem dat Outlook voor Microsoft 365-gebruikers treft en waardoor ze geen Teams-vergaderingen kunnen maken via het lintmenu van de app.

De Teams Meeting add-in is, zoals de naam al zegt, te vinden in de Agenda-weergave en stelt Outlook-gebruikers in staat om een Teams-vergadering te plannen vanuit Outlook.

Dit probleem doet zich voor omdat de Teams Meeting add-in voor Outlook wordt uitgeschakeld, waardoor de optie voor het maken van vergaderingen uit het menu verdwijnt.

"Wanneer u probeert een Teams-vergadering te maken in Outlook Desktop, merkt u dat de optie ontbreekt op het lint," zei Microsoft in een ondersteuningsartikel dat in het weekend werd gepubliceerd.

"De Outlook en Teams Product Teams onderzoeken dit probleem verder om te bepalen waarom de Teams Meeting add-in wordt uitgeschakeld", aldus Microsoft. "We zullen dit onderwerp bijwerken wanneer we de definitieve oplossing kennen."

Workaround beschikbaar
Het bedrijf deelde ook een workaround voor klanten die problemen ondervinden met deze Outlook add-in, waarbij gebruikers de add-in handmatig weer moeten inschakelen en een registersleutel moeten toevoegen om te voorkomen dat deze weer automatisch wordt uitgeschakeld.

Om de Teams Meeting add-in van Outlook aan te zetten, moet je de volgende stappen doorlopen:

  1. Selecteer in Outlook Bestand > Opties > Invoegtoepassingen > Beheer, selecteer "Uitgeschakelde items", en vervolgens Ga.
  2. Als u Teams ziet staan onder Uitgeschakelde items selecteert u het, en selecteert u vervolgens Inschakelen.
  3. Start Outlook opnieuw op en controleer of de invoegtoepassing werkt.

Om te voorkomen dat Outlook de invoegtoepassing weer uitschakelt, moet u een nieuwe registersleutel toevoegen:

  1. Open Registry editor
  2. Ga naar Registry Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Resiliency\DoNotDisableAddinList
  3. Maak een nieuwe DWORD (32-bit) waarde aan:
    • Name: TeamsAddin.FastConnect
    • Value: 1