Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Microsoft Security oplossingen

18/01/2022

Microsoft hernoemt en verenigt meer producten onder het merk Microsoft Defender. Het aanbod:

 • Microsoft 365 Defender
  voorheen Microsoft Threat Protection
 • Microsoft Defender for Endpoint
  voorheen Microsoft Defender Advanced Threat Protection
 • Microsoft Defender for Office 365
  voorheen Office 365 Advanced Threat Protection
 • Microsoft Defender for Identity
  voorheen Azure Advanced Threat Protection

Met deze aanpassingen wil Microsoft meer duidelijkheid scheppen in haar aanbod. Met name voor deze beveiligingsoplossingen vormde dat een probleem. De vereniging van deze security oplossingen onder een eenduidigere naamgeving, maakt het gemakkelijker om de volledige beveiligingscapaciteiten van Microsoft te begrijpen.

DE NIEUWSTE XDR-TECHNOLOGIE TEGEN CROSS-DOMAIN AANVALLEN

Microsoft 365 Defender biedt bovendien een uniform pakket aan beveiligingsoplossingen, dat dankzij XDR-technologie over verschillende domeinen waakt: identities, endpoints, cloud-apps, e-mail en documenten. XDR staat voor Extended Detection and Response en is een nieuwe aanpak die is ontworpen om intelligente, geautomatiseerde en geïntegreerde beveiliging te leveren.
Dat is nodig omdat het niet meer volstaat om enkel op de aparte domeinen te beveiligen. Cyberaanvallen gebeuren op verschillende domeinen tegelijk en verspreiden zich lateraal binnen organisaties. XDR laat toe om verschillende alerts die schijnbaar onsamenhangend zijn, toch te verbinden en zo aanvallers te slim af te zijn.

De 4 vernieuwde producten werken allemaal met deze technologie en vullen elkaar dus naadloos aan:

 • Microsoft 365 Defender maakt gebruik van AI om aanvallen op een geautomatiseerde en domein-overstijgende manier te onderscheppen. Daarbij geeft het met dashboards en rapporten een helder inzicht in welke dreigingen er waar actief zijn.
 • Microsoft Defender for Endpoint is o.a. relevant vanwege het groeiende aantal toestellen waarmee vanop afstand gewerkt wordt. Afstandswerken introduceert extra security issues. Die zijn met Microsoft Defender for Endpoints prima ingedekt, preventief en post-breach. Microsoft Defender for Endpoints onderzoekt je apparaten continu op mogelijke inbreuken.
 • Microsoft Defender for Office 365 beschermt al je Office 365 toepassingen tegen geavanceerde bedreigingen. Denk daarbij aan phishing en e-mailfraude, maar ook inbreuken via corrupte documenten en samenwerkingstools.
 • Microsoft Defender for Identity beheert je identiteitsrisico’s. Het stelen van identities, waarmee cybercriminelen toegang verwerven tot vertrouwelijke of waardevolle data, is een veel gebruikte praktijk. Een goed beheer en controle van identiteiten is daarom cruciaal voor een veilige werkomgeving. Microsoft Defender for Identity brengt dit naar de next level dankzij het correleren van verdachte signalen met andere alerts en maakt een veilige toegang voor je medewerkers gemakkelijker.

Heb je nog vragen over deze producten of ben je niet zeker welke versies voor jouw bedrijf van toepassing zijn aarzel dan zeker niet ons te contacteren via sales@dvit.be