Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Teams zal enkel deelnemers met camera tonen

01/03/2021

Microsoft heeft een aanpassing aan zijn Teams-samenwerkingstool uitgerold die vergaderplatforms uit het scherm duwt als ze hun webcam niet hebben geactiveerd.

Voorheen was Microsoft Teams geconfigureerd om een drie-bij-drie raster van deelnemers weer te geven dat bestond uit de negen deelnemers die het laatst hadden gesproken. Volgens een aankondiging via het Microsoft 365 Admin Center, zal de galerij lay-out nu alleen deelnemers met actieve video feeds weergeven.

De wijziging, die vermoedelijk bedoeld is om virtuele vergaderingen beter af te stemmen op de in-person ervaring, zal alleen van invloed zijn op grotere videoconferentiegesprekken met meer dan negen deelnemers. In kleinere vergaderingen zullen nog steeds lege panelen op het scherm verschijnen, voor deelnemers die alleen een microfoon hebben.

Microsoft Teams update
Hoewel de Microsoft Teams-update waarschijnlijk bedoeld was om gebruikers aan te moedigen om face-to-face met elkaar te communiceren, zoals ze dat voor de pandemie misschien hadden gedaan, kan de aanpassing in feite het tegenovergestelde effect hebben.

Hoewel er al bijna een jaar is verstreken sinds de overgang naar werken op afstand, voelen veel mensen zich nog steeds ongemakkelijk bij het concept van videobellen, wat aanleiding geeft tot de term "Zoom-angst".

Volgens een recent rapport van presentatiespecialist Buffalo 87 heeft bijna driekwart van de mensen last van Zoom-angst, wat wordt omschreven als "een gevoel van paniek wanneer gevraagd wordt om deel te nemen aan een videogesprek".

De belangrijkste oorzaken van webcam-angst zijn volgens het rapport het onvermogen om lichaamstaal effectief te lezen (67%), het gevoel niet gehoord te worden (56%), onvoldoende tijd om het fysieke voorkomen voor te bereiden (41%) en bezorgdheid over het onprofessionele karakter van thuiswerkachtergronden.

Degenen die last hebben van dit soort zorgen zullen eerder geneigd zijn geen bijdrage te leveren aan vergaderingen, vooral als gevraagd wordt om op video te verschijnen. En de nieuwe Microsoft Teams-configuratie stelt deze gebruikers in staat om beter onder de radar te blijven, want uit het oog en uit het hart.

De nieuwe functie is ook onder vuur komen te liggen voor de manier waarop het werd uitgerold, zonder dat beheerders vooraf op de hoogte werden gebracht. Microsoft heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het niet waarschuwen van beheerders voor de verandering.

"We streven ernaar om ervoor te zorgen dat we proactief melding maken van wijzigingen en we verontschuldigen ons dat we met deze wijziging onze belofte niet zijn nagekomen", aldus het bedrijf.