Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Microsoft toont nieuwe interface Windows 10

26/01/2021

 

Eind dit jaar zal Windows 10 een metamorfose ondergaan. Een nieuwe lay-out komt eraan en we krijgen nu al de eerste mock-ups te zien.

In het najaar van 2021 zou Microsoft met een grote update komen waarin Windows 10 een totaal nieuwe lay-out zal krijgen. De softwaregigant neemt die plannen ook serieus, zo blijkt nu uit eerste mock-ups op GitHub. Microsoft plaatste een aantal beelden waarin je kan zien dat er wordt gewerkt aan een nieuwe interface. Die lijkt misschien momenteel nog niet extreem te verschillen, toch zijn er een aantal details die de look & feel van Windows 10 duidelijk moderner en aangenamer maken.

Windows 10 lay-out

Op basis van de mock-ups valt bijvoorbeeld meteen op hoe hoeken en randen ronder en zachter zijn geworden. Windows bleef tot nu toe wat hangen met zijn interface, daar moet eind dit jaar dus verandering in komen.

Volgens Windows Latest zou de lay-out terug meer elementen krijgen uit Windows Vista en Windows 7. De komende maanden zullen we vermoedelijk nog meer mock-ups en screenshots te zien krijgen daar de nieuwe lay-out eerst voor Windows Insiders beschikbaar zal zijn.