Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Microsoft's Windows Server 2022 rolt uit naar gewone gebruikers

25/08/2021

Zonder veel ophef heeft Microsoft zijn volgende release van Windows Server, bekend als Windows Server 2022, beschikbaar gesteld aan gewone gebruikers. Windows Server 2022, waaraan Microsoft het afgelopen jaar heeft gewerkt, is een Long Term Servicing Channel (LTSC)-release en bevat verschillende nieuwe functies.

Windows Server 2022 is beschikbaar in de varianten Standard, Datacenter en Datacenter: Azure Edition varianten. Vanaf vandaag is het beschikbaar voor klanten op het Volume Licensing Service Center. Images van Server 2022 zijn ook beschikbaar in Azure en het is beschikbaar op het Product Evaluation Center en de Visual Studio site.

Microsoft heeft op 18 augustus stilletjes zijn lifecycle documentatiepagina voor Windows Server 2022 geüpdatet, om aan te geven dat de supportcyclus voor het product op die datum van start is gegaan. Mainstream ondersteuning voor het product zal eindigen op 13 oktober 2026 en uitgebreide ondersteuning op 14 oktober 2031.

Microsoft-functionarissen hebben gezegd dat het bedrijf in de toekomst alleen nog LTSC-versies van Windows Server zal uitbrengen en geen Semi-Annual Channel-releases meer. Deze LTSC server releases zullen tien jaar ondersteuning krijgen, bestaande uit vijf mainstream en vijf extended. Microsoft is van plan om elke twee tot drie jaar nieuwe versies van Windows Server uit te brengen.

Eerder dit jaar plaatsten functionarissen een lijst met enkele van de nieuwe functies die deel zouden uitmaken van Windows Server 2022. Volgens Microsoft zullen Windows Server 2022 gebruikers in staat zijn om:

  • Geavanceerde meerlaagse bescherming tegen bedreigingen toepassen die eenvoudig wordt ingeschakeld met secured-core server.
  • Veilige connectiviteit naar bedrijfskritische bedrijfsmiddelen met een extra beveiligingslaag tijdens transport, inclusief ondersteuning voor HTTPS en TLS 1.3 standaard ingeschakeld
  • Beheer Windows Server on-prem met Azure Arc
  • Beter beheer van virtuele machines met het nieuwste Windows Admin Center
  • Migreer bestandsservers van on-premises naar Azure met nieuw ondersteund scenario in Storage Migration Service
  • Verbeter de implementatie van containertoepassingen met een kleinere image-grootte voor sneller downloaden en vereenvoudigde implementatie van netwerkbeleid
  • Werk .NET-toepassingen bij met de nieuwe containerisatietool in Windows Admin Center

Microsoft heeft een virtueel Windows Server Summit-evenement gepland voor 16 september, waar functionarissen zeiden dat ze de eerste diepgaande publieke demo van het product zullen geven.