Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Opgelet voor valse facturen van Office 365

13/02/2017

Eén van onze IT klanten vroeg ons of onderstaande factuur een 'echte' factuur was en ze de betaling mochten uitvoeren. Die klant heeft helemaal geen Office 365 licenties...

Daarna kregen we een tweede telefoontje van een andere klant met dezelfde vraag. Deze valse facturen werden dus vermoedelijk massaal verzonden. Opgelet dus met valse facturen voor software of cloud abonnementen!

Steeds nieuwe en betere versies van cryptolocker virussen

Nog steeds doen steeds nieuwe en betere versies van cryptolocker virussen de ronder. En die gaan steeds grondiger en driester te werk.

De besmetting start meestal door een mailtje met een Office document of PDF (ontbrekende zending, valse factuur, ...). Wanneer een nietsvermoedende gebruiker die opent, wordt het virus geïnstalleerd op de PC en pas wanneer het virus alle data versleuteld heeft (wat meestal heel snel is), merkt de gebruiker dat hun toestellen besmet zijn en alle data onbruikbaar geworden is.

Waar de eerste versies enkel de data op de besmette PC zelf versleutelden, gingen nieuwe versies een stap verder door ook op het netwerk beschikbare data te versleutelen. De laatste versies versleutelen ook back-up bestanden, waardoor het risico nog groter geworden is dat men data moeilijk kan recupereren.

Wij kunnen u beschermen tegen deze malafide praktijken op verschillende niveau's:  BitDefender Business Anti-virus, cloud backup, ... Voor de bedrijven die een perfect sluitende bescherming willen van hun gegevens kunnen wij zelfs voor u het Datto Total Data Protection platform aanbieden, een combinatie van locale hardware en cloud diensten.

Weet u trouwens dat u zich ook kan verzekeren tegen dataverlies? Ook hiermee kunnen wij u helpen.