Blog

Ontdek onze laatste nieuwsberichten

Uw BitLocker-herstelsleutel vinden in Windows

06/10/2022

Als uw systeem u om uw BitLocker-herstelsleutel vraagt, kan de volgende informatie u helpen uw herstelsleutel te vinden en te begrijpen waarom u wordt gevraagd deze op te geven.

Waar kan ik mijn BitLocker herstelsleutel vinden?

  • In uw Microsoft-account: Open een webbrowser op een ander apparaat en meld u aan bij uw Microsoft-account om uw herstelsleutel te vinden. Dit is de meest waarschijnlijke plaats om uw herstelsleutel te vinden. Je kan dit doen via deze link: https://account.microsoft.com/devices/recoverykey
  • Op een afdruk: Mogelijk hebt u uw herstelsleutel afgedrukt toen BitLocker werd geactiveerd. Kijk waar u belangrijke papieren met betrekking tot uw computer bewaart.
  • Op een USB-stick: Steek de USB flash drive in uw vergrendelde PC en volg de instructies. Als u de sleutel als tekstbestand op het flashstation hebt opgeslagen, gebruik dan een andere computer om het tekstbestand te lezen.
  • In een Azure Active Directory account: Als uw apparaat ooit was aangemeld bij een organisatie met behulp van een werk- of school-e-mailaccount, kan uw herstelsleutel zijn opgeslagen in het Azure AD-account van die organisatie. Mogelijk hebt u er rechtstreeks toegang toe of moet u contact opnemen met een systeembeheerder om toegang te krijgen tot uw herstelsleutel.
  • In het bezit van uw systeembeheerder: Als uw apparaat verbonden is met een domein (meestal een werk- of schoolapparaat), vraag dan een systeembeheerder om uw herstelsleutel.